Selecteer een pagina

Studio monitoren zijn feitelijk speakers, maar dan van een extreem goede kwaliteit. Deze zijn met name geschikt als je in een studio werkzaam bent en het geluid dat uit je studio monitoren komt extreem scherp en helder moet zijn. Je wil immers iedere nuance duidelijk kunnen horen, vandaar dat dit zo ontzettend nauw luistert. Er zijn twee verschillende soorten verkrijgbaar, namelijk de actieve en de passieve speakers. Actieve speakers worden aangedreven, waardoor je ze heel makkelijk op een stopcontact kan aansluiten. Een andere stekker in de audiobron en je hebt een werkende studiomonitor. Bij een passieve speaker is geen stroomvoorziening mogelijk, waardoor je ze alleen kan laten werken door gebruik te maken van een externe versterker. Iemand die vanuit huis of een kleine studio met muziek bezig is zal snel voor de actieve studiomonitoren kiezen, terwijl een professional dit eerder voor de passieve zal doen, aangezien hij daar zijn eigen versterkers bij kan kiezen.

Waar koop je studio monitoren?

Natuurlijk kun je via diverse internetsites en in fysieke winkels terecht voor speakers. Maar er is wel degelijk een groot verschil tussen een speaker of een studio monitor. En als je op zoek bent naar zeer goede studio monitoren is het ten zeerste aan te bevelen om hiervoor naar de site van I4studio te gaan. Zij hebben een hele ruime keus aan studio monitoren, zowel actief als passief, in verschillende prijscategorieën. Daarnaast hebben zij niet alleen monitoren in de collectie, maar ook studio computers, studio apparatuur en audio interfaces. Op deze manier kan je op deze site in één keer alles bestellen wat je nodig hebt om je werkzaamheden op het gebied van audio van grote kwaliteit te laten zijn. Bovendien hebben ze naast synthesizers ook gedacht aan alles wat met akoestiek te maken heeft, zodat je ervoor kan zorgen dat een ruimte het geluid precies zo begeleid dat de kwaliteit optimaal is.

Wat kosten studio monitoren?

De prijs van studio monitoren is van diverse factoren afhankelijk. Zo heb je bijvoorbeeld al een eenvoudige monitor van goede kwaliteit voor ongeveer € 250. Daartegenover kun je ook een monitor van meer dan € 4.000 kopen. Op deze manier is het voor beginners en professionals mogelijk om die studio monitoren te selecteren die er voor zorgen dat je de optimale kwaliteit uit je werk kan halen. Helemaal afgestemd op jouw budget en de werkzaamheden die je er mee moet verrichten. Uiteraard is het mogelijk om met een klein budget en een paar goede monitoren te starten en dit uit te breiden, of aan te passen naarmate je werkzaamheden professioneler of omvangrijker van aard worden. Uiteraard is het mogelijk om je studio monitoren uit te breiden met diverse andere apparatuur, zoals koptelefoons en microfoons. Voor een goede zang microfoon moet je rekenen op een bedrag van rond de € 100, terwijl je voor een koptelefoon ergens tussen de € 150 en € 1.500 kwijt zal zijn. Deze bedragen zijn ook weer afhankelijk van de opties die je graag wil hebben. Neem dan ook snel een kijkje op I4studio.nl.