Het nieuwe werken

Geplaatst door

Zat je vroeger nog op grote kantoren met misschien wel vijftig man in een ruimte te werken, tegenwoordig is dat verleden tijd. Sterker nog, de meeste mensen hebben op kantoor geen eigen plekje meer. Dat wil zeggen dat er wel werkplekken zijn, maar deze gedeeld worden met collega’s. Gewoon omdat de werkgever niet eens meer verwacht dat je elke dag van negen tot vijf aanwezig bent. Bovendien is het zo dat met de moderne digitale media iedereen vanaf welke plek dan ook kan werken. Contact met elkaar onderhouden was nog nooit zo makkelijk.

Overal werken

Van de baas mag je dus overal werken, dat wil zeggen dat je vanuit huis kunt werken maar ook vanuit elke mogelijke werkplek die je maar kunt bedenken. Een leuk restaurantje of cafeetje met WiFi is dan al genoeg. Als jij er er prettig voelt en je werk maar afkomt is dat het allerbelangrijkste. Een groot voordeel is dat je je eigen tijd in kunt delen, neem je wat langer pauze dan werk je ook wat langer door. Met internet overal bij de hand is digitaal werken sowieso een stuk makkelijker geworden

In contact met de baas

Via internet kan iedereen tegenwoordig digitaal werken, dat wil zeggen online via verschillende media in bijvoorbeeld gemeenschappelijke werkstations of platforms. Hier kan de baas meekijken wat je doet en kun je samen met je collega’s werken aan hetzelfde project. En dat zonder dat je elkaar ziet of persoonlijk spreekt. De status van je werk is in te zien, evenals de tijd die je ervoor nodig hebt gehad. En mocht het nodig zijn dan kun je gemakkelijk met collega’s of de baas praten middels Skype. Een werkoverleg is gemakkelijk te plannen via de conference calls functie van dit medium. Hierdoor hoeft niet iedereen op hetzelfde moment op dezelfde plek aanwezig te zijn. Dit spaart een hoop reistijd uit, tijd die je ook aan het werk zelf kunt besteden.

Werken op locatie

Ook kan het handig zijn dat je voor bepaalde projecten gewoon op locatie kunt werken. Zo krijg je directe informatie van de client die je gemakkelijk meteen kunt verwerken. Wil je even checken of alles volgens afspraak verloopt kun je zo het kantoor bellen middels Skype en even overleggen. Ook conference calls tussen verschillende bedrijven, opdrachten of opdrachtgevers zijn enorm handig. Vaak zit je toch in een andere stad als je opdrachtgever en dan is even checken middels Skype wel zo eenvoudig. Het nieuwe werken staat bekend om zijn flexibiliteit van zowel werknemer als baas, opdrachtgever als opdrachtnemer en de tijd. Tijd die je zelf indeelt zoals het jou uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *