Een internet camera kopen, waar moet ik op letten?

Geplaatst door

Er kunnen verschillende redenen zijn om een internet camera aan te schaffen. Om te zien wat er buiten je huis gebeurd, om je huisdier in de gaten te houden als je de deur uit bent of om te controleren of er bijvoorbeeld iemand je winkel in komt lopen. Wat voor reden je ook hebt, het belangrijkste is natuurlijk dat je ook een camera aanschaft die de mogelijkheden heeft die jij belangrijk vindt. Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee dient te houden bij de aanschaf van een internet camera.

Neem je een binnen of buiten camera?

Er zijn verschillende camera’s voor binnen en voor buiten gebruik. Stel daarom eerst je doel vast: waar ga je de camera voor gebruiken? Een IP-camera die buiten gebruikt kan worden is water- en stofdicht en wordt veelal bevestigd aan de muur. Een camera voor binnen wordt meestal neergezet op een tafel of kast. Deze camera hoeft niet worden opgehangen. Het is niet mogelijk om met een binnencamera door een raam naar buiten te richten, de weerspiegeling op de ramen zorgt ervoor dat de beelden niet helder zullen zijn.

Hoe groot is de ruimte waar de camera komt?

Wanneer je een internet camera wil aanschaffen is het belangrijk om vooraf duidelijk te hebben waar je de camera wilt hebben staan. De plaats waar de camera komt te hangen of staan heeft namelijk invloed op de kijkhoek van een camera. Hoe groter de kijkhoek, hoe groter het zichtveld van de camera is. Voor een kleine kamer is een kijkhoek met meer dan 65 graden en een minimale resolutie van 1280×720 voldoende. Maar als je een grote tuin wil bewaken moet je rekening houden met een kijkhoek die groter is dan 100 graden. De resolutie dient minimaal 1920×1080 te zijn.

Bekijk waar je ook bent de beelden van jouw internet camera

Het is natuurlijk ideaal als je altijd en overal de beelden van jouw camera kunt bekijken. Waar je ook bent. Echter is dit niet met iedere camera mogelijk. Let er bij de aanschaf dus op dat je een IP-camera koopt waar een app bij zit die je kunt installeren op je tablet of smartphone. Dankzij de app kun je bijvoorbeeld ook op vakantie de beelden van je internet camera controleren.

Opnemen in het donker

Als je de camera in de tuin hebt hangen of in een kantoor waar na 17.00 uur de lampen uit gaan, is het wel zo fijn als de beelden op de camera toch duidelijk zijn. Er zijn speciale internet camera’s die deze ondersteuning bieden, dit zijn camera’s met nachtzicht. Dankzij de infrarood verlichting die in de camera gemonteerd is zijn de beelden dus ook wanneer het donker is erg duidelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *